Winkelen wanneer je maar wilt in Weesp – ook op zondag

Ja, ook in Weesp kun je winkelen wanneer je maar wilt. ’s Avonds, ’s nachts, op zondag. Er zit namelijk geen beperking op online winkelen. In 2014 is 18% van alle bestedingen via online winkelen gegaan. Nederland kent in het eerste halfjaar van 2014 11,76 miljoen online kopers. Dit houdt in dat 85 procent van de Nederlandse bevolking van 15 jaar en ouder in het eerste halfjaar minimaal één online aankoop heeft gedaan. Online bestedingen van producten groeit met 17 procent, en er is een krimp in de aankoop van producten in winkels van zo’n 4 procent. http://www.marketingfacts.nl/berichten/online-goed-voor-18-procent-van-alle-bestedingen.

Online winkelen_2014-09-23_om_11_12_17

De meerderheid van de Weespers winkelt wanneer hij of zij maar wil en zal daarmee doorgaan. En hoe meer beperkingen en hindernissen we opwerpen voor supermarkten en winkels in Weesp, hoe minder winkels we aan het einde overhouden. Want winkelen, dat doe je alleen nog maar als het een beetje leuk is. Als je je niet hoeft te haasten of voor een dichte deur staat. Als er een leuke markt bij is. Als je een lekker kopje koffie kunt drinken. Als je niet hoeft te sparen om te kunnen parkeren. Kortom, als het een leuk uitje is. En wat is een betere dag om te winkelen dan de zondag? Ga kijken in Amsterdam op zondag – 10 minuten treinafstand van Weesp. Ga kijken in Amstelveen of Almere. Daar is de Albert Heijn op zondag van 10.00-18.00 uur open. Op veel stations in Nederland, waar de winkelsluitingswet een uitzondering voor maakt, is de Albert Heijn 7 dagen per week van heel vroeg tot laat open. Op Schiphol is de Albert Heijn 24/7 open.

Online aankopen_2014-09-23_om_11_11_04

En in Weesp? De supermarkten willen op zondag open van 10.00-19.00 uur. Ze zijn nu open van 12.00-17.00 uur. Waarschijnlijk meten zij wekelijks de belangstelling voor het – rustiger – winkelen op zondag. En zien dat de omzet op die uren positief is. Het voorstel van het college is vanaf 11.00 uur, als compromis. Ondertussen winkelen alle Nederlanders door. ’s Avonds, ’s nachts, op zondag. En gaan alle levensmiddelenwinkels in de omgeving van Weesp op zondag om 10.00 uur open. Leefbaarheid is dat we in Weesp ook nog wat winkels overhouden. En de inwoners van Weesp? Die kunnen prima zelf bepalen wanneer en waar ze winkelen.

About saskiaterkuile

Gemeenteraadslid D66 Weesp en communicatieprofessional in de zorg.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment